Historie

I 2016 begyndte vores rejse og eventyr. Vi boede i Shanghai og vores passion for design og møbler spirede her. Vi kontaktede forskellige fabrikker og vi fik som det første produceret læderkasser.
Vi gav vores virksomhed navnet ’FADUM’ – et gammelt norsk familienavn.
’FADUM’ er familieejet - og håndværk og glæden for træ og design ligger flere
generationer tilbage. Lysten til at fremstille ting og arbejde i træ og naturmaterialer har altid fyldt meget.
I 2020 indledte vi et dynamisk samarbejde med det svenske firma Stockamöllan og i dag har vi egen fabrik beliggende i Hjärsås.​
​På vores fabrik producerer vi klassiske og moderne møbler, både til indendørs og udendørs brug, og primært til Skandinavien - men også til andre lande.
Vi arbejder hele tiden med nye idéer og designs. Vi finder inspiration i naturen og bliver også inspireret på vores rejser rundt i forskellige lande.
​Vi er stolte af at producere alle slags møbler og bruger både gamle og nye teknikker i vores produktion og udvikling.
Vi besidder stor faglig stolthed og er meget detalje- og kvalitetsfikseret.
​Vi håber, at vi kan inspirere folk til at brænde mere for moderne møbeldesign. Og vi er sikre på at vores møbler, med det skandinaviske stilrene udtryk, vil bidrage til dette i fremtiden.
1 af 3

Fabrikken

Vores fabrik er fra 1942 og ligger i Hjärsås, Skåne, det sydlige Sverige. Fabrikken producerede indendørs og udendørs møbler.
Hovedproduktet var en udendørs liggestol fra 1924 som blev designet og produceret af Stockamöllan. Liggestolen blev i 1924 solgt til et krydstogtskib, som sejlede mellem Sverige og Amerika.
I 2010 blev produktionen af den klassiske udendørs kollektion flyttet til Indonesien og fabrikken har derfor været lukket i mere end 10 år.
Nu har vi genåbnet fabrikken og har startet en ny produktion for FADUM.
På fabrikken bruger vi stadig de gamle maskiner og teknikker, lige så meget som vi bruger nye.
1 af 3